airco-wandunits

De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat airco’s allang geen energieverslindende apparaten meer zijn. Je kunt zelfs energie besparen als je een airco aanschaft. Diverse modellen hebben de hoogste score: het A+++ label in de Europese energieclassificatie met een essentiële vermindering van de CO2 uitstoot tot gevolg.

De superieure invertertechnologie biedt eerste klas koeling en verwarming en verlaagt daarbij het energieverbruik aanzienlijk. Door de stijgende energieprijzen en de toenemende zorg om het broeikaseffect, wint de toepassing van de energiebesparende en milieuvriendelijke warmtepomp snel aan populariteit, zowel in woningen als in bedrijven.Het warmtepompprincipe berust op het principe van de koelcyclus. Te vergelijken met een omgekeerd werkende koelkast. Of beter gezegd: een omgekeerd werkende airco. We voeren elektrische energie toe en verplaatsen warmte van het ene naar het andere punt: we onttrekken de warmte aan de buitenlucht (die is gratis) en verplaatsen deze via de airconditioner naar de leefruimte.

Wandunits hebben een ruimtebesparende, moderne vormgeving en zijn ontworpen voor montage hoog aan de wand. Hierdoor is de luchtverdeling in de ruimte optimaal.

De zeer uitgebreide range wandairconditioners passen dankzij hun fraaie design, energiezuinige en gebruiksvriendelijke werking moeiteloos in elk interieur. De wandmodellen staan garant voor een fluisterstil comfort(tot 19 dB).
Bij de meeste fabrikaten bestaat zelfs de mogelijkheid maximaal 4 wand binnenunits met verschillende capaciteiten, op 1 buitenunit aan te sluiten. Het is niet noodzakelijk om in 1 keer 4 binnenunits te installeren. Uitbreiding van het systeem op een later tijdstip behoort dan tot de mogelijkheden.

Vrijwel alle airconditioners zijn leverbaar in een uitvoering die niet alleen koelt maar ook verwarmt. Deze optie maakt het gebruik van een airconditioner rendabel gedurende langere perioden van het jaar.