De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat airco’s allang geen energieverslindende apparaten meer zijn. Je kunt zelfs energie besparen als je een airco aanschaft. Diverse modellen hebben de hoogste score: het A+++ label in de Europese energieclassificatie met een essentiële vermindering van de CO2 uitstoot tot gevolg.

De superieure invertertechnologie biedt eerste klas koeling en verwarming en verlaagt daarbij het energieverbruik aanzienlijk. Door de stijgende energieprijzen en de toenemende zorg om het broeikaseffect, wint de toepassing van de energiebesparende en milieuvriendelijke warmtepomp snel aan populariteit, zowel in woningen als in bedrijven.Het warmtepompprincipe berust op het principe van de koelcyclus. Te vergelijken met een omgekeerd werkende koelkast. Of beter gezegd: een omgekeerd werkende airco. We voeren elektrische energie toe en verplaatsen warmte van het ene naar het andere punt: we onttrekken de warmte aan de buitenlucht (die is gratis) en verplaatsen deze via de airconditioner naar de leefruimte.

Vloerunits / plafondunits kunnen door een slim ontworpen condens-opvang zowel toegepast worden als vloer- of als plafondunit. Het model heeft een ruimtebesparende, moderne vormgeving en een groot aantal bijzondere eigenschappen.

Vloerunits zijn stil, zeer gebruiksvriendelijk en kunnen direct aan de wand (op de vloer) geplaatst worden. Vloer units zijn door hun vloeropstelling uitermate geschikt bij hoge glasvakken of bij matig geïsoleerde gevels.airco-vloer-plafondunit

Plafond units zijn stil, zeer gebruiksvriendelijk en worden tegen het plafond gemonteerd en vragen geen speciale bouwkundige aanpassingen. Tevens worden ze toegepast wanneer er boven het verlaagde plafond onvoldoende ruimte beschikbaar is.
Door de (automatische) verticale uitblaaslamel is een goede luchtverdeling gewaarborgd.
Plafond units zijn door hun relatief hogere luchtsnelheid met name geschikt voor grotere langwerpige ruimtes. Dankzij toepassing van de modernste techniek zijn bij de meeste fabrikanten de units onopvallend aanwezig. In een aangename omgeving kunt u ongestoord uw werk doen. Het geluidsniveau is dusdanig laag dat dit beslist geen storende factor is.