Definitie van airconditioning

Airconditioning, klimaatregeling, luchtbehandeling of luchtregeling is het reguleren van de lucht in binnenruimtes, zoals in een gebouw, auto of trein. Andere benamingen zijn airco, luchtregelaar, klimaatregelaar, klimaatregeling en comfortkoeling.

Met het apparaat of installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm (of koud) is. Ook kan de lucht hiermee gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem. Het algemene consumentenapparaat, zoals in de auto, wordt meestal airco, airconditioning of de afkorting A/C genoemd. Voor de apparaten of installaties voor bedrijven of grote panden worden de termen klimaatregeling (vooral in de landbouw), klimaatregelaar, luchtregelaar of eveneens airconditioning gebruikt. (bron Wikipedia)

Op de werkvloer

Een uitgebalanceerd en aangenaam binnenklimaat verhoogt de werklust en daarmee de productiviteit en arbeidsprestatie, blijkt uit onderzoeken. Airconditioning werkt positief op de kooplust van het winkelend publiek en het verhoogt het plezier van een avondje uit. Als de temperatuur te hoog is neemt de productiviteit flink af, maar als de temperatuur te laag is voelen mensen zich ook niet behaaglijk. Airconditioning is geen luxe meer maar een basisvoorwaarde!

Particuliere oplossingen

Het is aangenaam wonen en werken in een huis of bedrijf met een airconditioning en/of warmtepomp- systeem van Euro-Air Nederland. In de zomer kunt u naar wens koelen en in de winter verwarmen. U voelt zich fitter in een woonruimte met een aangenaam binnenklimaat. Airconditioning is veel meer dan wat extra frisse lucht, koelen, verwarmen, voldoende ventilatie, uitfilteren van stofdeeltjes en het regelen van de vochtigheidsgraad zijn onderdelen hiervan.

Euro-Air Nederland biedt u een energiezuinige oplossing. We leveren diverse airconditioning binnendelen zoals wandmodellen, vloermodellen (eventueel omkast) maar ook centrale airconditioningsystemen. Van een aantal systemen zijn na installatie alleen de wand- , vloer- of plafondroosters zichtbaar.

Maar airconditioning is meer dan het regelen van de temperatuur:

  • - filteren van stofdeeltjes, geuren, pollen en bacteriën
  • - regelen van de vochtigheidsgraad voorkomt schimmelvorming
  • - ideaal voor personen met ademhalingsproblemen (astma en allergieën)
  • - koelen van lucht
  • - verwarmen van lucht

Alles in een geluidsarm, tocht- en storingsvrij systeem

Door een breed aanbod van systemen kan er in elke ruimte tegenwoordig een passende en vooral betrouwbare airconditioning worden geïnstalleerd. Wij houden ons dan ook continu bezig met ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing.