airco-kanaal-units

De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben ervoor gezorgd dat airco’s allang geen energieverslindende apparaten meer zijn. Je kunt zelfs energie besparen als je een airco aanschaft. Diverse modellen hebben de hoogste score: het A+++ label in de Europese energieclassificatie met een essentiële vermindering van de CO2 uitstoot tot gevolg.

De superieure invertertechnologie biedt eerste klas koeling en verwarming en verlaagt daarbij het energieverbruik aanzienlijk. Door de stijgende energieprijzen en de toenemende zorg om het broeikaseffect, wint de toepassing van de energiebesparende en milieuvriendelijke warmtepomp snel aan populariteit, zowel in woningen als in bedrijven.Het warmtepompprincipe berust op het principe van de koelcyclus. Te vergelijken met een omgekeerd werkende koelkast. Of beter gezegd: een omgekeerd werkende airco. We voeren elektrische energie toe en verplaatsen warmte van het ene naar het andere punt: we onttrekken de warmte aan de buitenlucht (die is gratis) en verplaatsen deze via de airconditioner naar de leefruimte.

Alleen de aanwezigheid van de roosters en het gelijkmatige aangename binnenklimaat verraadt de aanwezigheid van kanaal units. Deze units zijn fluisterstil en vormen geen storende factor in het interieur. De kanaal units zijn het ideale systeem als koeling en/of verwarming onopvallend aanwezig dient te zijn.